Partnerships zijn een sleutel tot het succes van moderne herstelconcepten. Samenwerking met de belanghebbenden, zoals vergunningverlenende autoriteiten, het grote publiek en natuurbeschermingsorganisaties, zorgt voor meer aandacht wat betreft de mogelijkheden voor de vergroting van de biodiversiteit in mijngroeven.

BirdLife International

Naast tal van partnerschappen, die de dochterondernemingen van HeidelbergCement op lokaal en nationaal niveau hebben opgebouwd, startte HeidelbergCement een Europees partnerschap met BirdLife International in 2011. In 2014 is dit partnerschap uitgebreid naar Afrika en Azië. Een van onze belangrijkste projecten is de nabijheid van al onze groeven in Europa, Azië en Afrika met een gebied met een hoge biodiversiteitswaarde gezamenlijk te evalueren. Dankzij deze oefening hebben we onze impact beter kunnen beoordelen en onze acties kunnen prioriteren.

Sinds 2012 zijn meer dan 20 gezamenlijke samenwerkingsprojecten en partnerschappen ondertekend met nationale BirdLife Partners, samen met diverse andere afspraken met universiteiten en milieu-NGO's.

Lees meer over:

Biodiversity in Good Company

HeidelbergCement is sinds 2008 lid van Biodiversity in Good Company, een initiatief dat gelanceerd werd tijdens de 9de Conferentie van de Partijen bij het Verdrag inzake Biodiversiteit (CoP 9). Het initiatief is bedoeld om het engagement in de privésector te versterken door bedrijven ertoe aan te moedigen om de bescherming en het duurzaam gebruik van biodiversiteit op te nemen in hun beheersystemen en om hun best practices te delen.

De publicatie van interne richtlijnen voor de implementatie van het biodiversiteitsbeheer bij HeidelbergCement was een gevolg van deze toetreding in 2009, waardoor we de weg wezen aan andere bedrijven in onze sector. Sindsdien hebben onze operationele eenheden tal van projecten opgezet om consistente biodiversiteitspraktijken, betekenisvolle indicatoren en actieplannen te implementeren.

Deze acties en partnerships zullen wereldwijd blijven toenemen zodat HeidelbergCement zijn steentje kan bijdragen tot het bestrijden van biodiversiteitsverlies en in de sector het voortouw kan nemen op het vlak van biodiversiteitsbeheer.