De Quarry Life Award heeft als doel de uitzonderlijke flora en fauna in groeven te promoten en hierover de bewustwording te vergroten. Het biedt studenten en jonge wetenschappers de mogelijkheid om een ecologische en educatieve meerwaarde aan een site te bieden.

Gedurende de onderzoeksperiode wordt het publiek aangemoedigd om de vooruitgang van de projecten te volgen en ervoor te stemmen. Hierdoor zullen de projecten die van bijzonder belang zijn voor het publiek in de schijnwerpers geplaatst worden. Het delen van favoriete projecten via sociale media breidt het bewustmakingsaspect van de wedstrijd uit, ver voorbij de 50 deelnemende groeves in 25 landen.

De stemmen van het publiek en de online interactie zullen de ideeën, concepten, methodologieën, bevindingen en resultaten verder stimuleren – wat in een later stadium zal bijdragen tot het wereldwijd bevorderen van de biodiversiteit en een beter biodiversiteitsbeheer.

Het publiek kan tot 20 september 2018 stemmen, het einde van de onderzoeksperiode. De meest populaire projecten zullen op de website en tijdens de verschillende nationale en internationale prijsuitreikingen worden voorgesteld. De jury zal met deze stemmen echter geen rekening houden bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar.

Hoe kan er voor projecten gestemd worden?

Toon uw steun aan de onderzoekers en stem voor uw favoriete projecten. Een score van één tot vijf sterren kan aan elk project worden toegekend.

Om te kunnen stemmen moet u op de QLA-website geregistreerd zijn.

Volg daarom deze simpele stappen en stem:

1. Registreer of log u in:

  • Indien u al geregistreerd bent, dient u zich enkel in te loggen om te kunnen stemmen.
  • Stemt u voor de eerste keer? Registreer door uw e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te kiezen.

2. Blader door de deelnemende projecten, open een projectpagina en klik op het aantal sterren dat u aan het project wil toekennen. Eén ster staat voor een lage score en vijf sterren voor een hoge score.

3. U kunt stemmen op een onbeperkt aantal projecten, maar u kunt slechts één keer stemmen per project.